Από τον Άκη Πετρετζίκη!
Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκ. σκόρδο
- 4 κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 400 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 150-200 γρ. νερό
- 250 γρ. σπαγγέτι βρασμένα
- θυμάρι ξερό
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ζάχαρη για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σωτάρετε για άλλα 3-5 λεπτά. Προσθέστε τις σταφίδες και την κάπαρη. Σβήστε με το ξύδι. Ρίξτε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά. Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Σερβίρετε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πηγή:.maggicooking.gr