Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τραγανά χοιρινά σνίτσελ – στικ με λαχανικά φούρνου

Τα πιο νόστιμα σνίτσελ που θα φάτε ποτέ! Τραγανά και «φιλικά» για τα παιδιά.

Χρόνος ψησίματος: 30′ λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά:

Για τα σνίτσελ:

4 σνίτσελ

μια κούπα δημητριακά

μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη

μισή κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο

2 αυγά

μισή κούπα γάλα

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Για τα λαχανικά:

2 πατάτες

2 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

2 πιπεριές χρωματιστές

λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη

Για την σος:

2 κουτάλια γιαούρτι

2 κουτάλια μαγιονέζα

1 κουτάκι μουστάρδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγη ρίγανη

Προετοιμασία σνίτσελ:

Σε ένα βαθύ πιάτο αναμιγνύουμε το γάλα, το τυρί, τη μουστάρδα, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Κόβουμε το σνίτσελ σε λωρίδες και τις βάζουμε στο μείγμα.

Σε ένα ρηχό πιάτο θρυμματίζουμε τα δημητριακά αφήνοντας και μερικά μεγάλα κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά.

Περνάμε τα κομμάτια σνίτσελ από το δεύτερο μείγμα και αφού τα πιέσουμε λίγο τα ξαναβουτάμε στο υγρό μείγμα και ακόμα μια φορά στο μείγμα της φρυγανιάς – δημητριακών.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 250 βαθμούς, μέχρι να γίνουν χρυσαφί.

Προετοιμασία λαχανικών:

Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προετοιμασία σος:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

Related posts

Κέικ χωρίς αυγά & βούτυρο

supervisor

Quiche Lorraine με ζύμη πίτσας

editor

Απολαυστική τάρτα με γέμιση σοκολάτα και καραμέλα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live