Το πιο νόστιμο ριζότο!
Υλικά:
- 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
- 450 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια, κομμένα
- 1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/3 φλ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Aφαιρούμε τα μανιτάρια, μαζί με τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Μόλις το ρύζι μας αρχίσει να ροδίζει , το σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ½ φλ. ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός μας.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 15-20 λεπτά μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας και το ρύζι μας να γίνει αλτέντε.
Αφαιρούμε το ριζότο μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.