Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κανελόνια ή κρέπες με σπανάκι

Τα υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια ή κρέπες
  • 750 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 170 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Τι κάνουμε:

  • Εάν το σπανάκι μας είναι φρέσκο, το καθαρίζουμε και το πλένουμε καλά. Εάν είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε ως έχει.
  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φέρνουμε όλα βόλτα για 3-4 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτό και το πατάμε απαλά ώστε να φύγουν τυχόν υγρά. Το αφήνουμε στο σουρωτό να κρυώσει.
  • Αυτήν την δουλειά μπορούμε να την κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξουμε το σπανάκι στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε το αυγό με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτουμε στο σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Από πάνω προσθέτουμε την παρμεζάνα, την μυζήθρα και την φέτα και τα ανακατεύουμε μαλακά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
  • Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια ή τις κρέπες και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα περιχύνουμε με γάλα, ώστε να σκεπαστούν καλά.
  • Στην επιφάνεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς.
  • Στα τρία τέταρτα της ώρας βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια ή τις κρέπες την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
  • Κουνάμε το ταψί ώστε να ανακατευτεί το γάλα με την κρέμα γάλακτος και συγχρόνως βρέχουμε τα κανελόνια ή τις κρέπες από πάνω, με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
  • Βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο, μέχρι να ροδοψηθούν τα κανελόνια ή οι κρέπες και να μείνουν χωρίς υγρά.

Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 10 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Related posts

Ντολμαδάκια με γαρίδες

editor

To εστιατόριο Pelagos ανοίγει τις πόρτες του στο Four Seasons Athens, εστιάζοντας δημιουργικά στα θαλασσινά, προτείνοντας νέους άξονες στον ορισμό του Fine Dining.

Γιάννης Μαυρίδης

Προφιτερόλ

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live