Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Πανεύκολη συνταγή για τυροπιτάκια με κρούστα.

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

150 γρ. κεφαλοτύρι, θρυμματισμένο

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

10 φύλλα κρούστας

1+½ κ.σ. θυμάρι, τριμμένο

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα, το θυμάρι, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εμάς. Το λαδώνουμε, από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα και κόβουμε λωρίδες των 7εκ.Αλείφουμε με νερό την πάνω πλευρά, αδειάζουμε περίπου 1 κ.σ. γέμιση στην κάτω πλευρά κάθε λωρίδας και τη τυλίγουμε διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε ένα τριγωνικό σχήμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Επιδόρπιο γιαουρτιού

editor

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

editor

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live