Τα γεμιστά μπαστούνια με τυρί αποτελούν ιδανικό σνακ μέσα στην ημέρα, ή και ένα τέλειο συνοδευτικό για τα κυρίως γεύματα!
Υλικά
Για τη ζύμη:
300 γρ. γιαούρτι
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. αλεύρι σκληρό
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
Για τη γέμιση:
150 γρ. φέτα
150 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ ανθότυρο
πιπέρι
Για τα μπαστούνια:
100 γρ. κορν φλάουρ
1 αβγό
πετιμέζι
σουσάμι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ χοντροσπάμε τη φέτα και το ανθότυρο, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τα μπαστούνια:
Απλώνουμε κορν φλάουρ στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ορθογώνια κομμάτια.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό.
Τοποθετούμε 2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό περιμετρικά της γέμισης.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες της ζύμης.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπαστούνια και τα αλείφουμε με αβγό.
Πασπαλίζουμε τα μισά μπαστούνια με σουσάμι και τα υπόλοιπα με πετιμέζι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή: petros-syrigos.com