Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τραγανό φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Ώρα για το πιο γκουρμέ πιάτο που φάγατε ποτέ!

Υλικά

6 φιλέτα σολομού, γύρω στα 200γρ. το καθένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
200γρ. σουσάμι
Πουρές
600γρ. αρακά κατεψυγμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Μαρινάρετε τον σολομό: Σε ένα μπολ βάζετε τα φιλέτα του σολομού, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τα πασπαλίζετε με την πάπρικα και τα αλατίζετε ελαφρά. Αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.

2) Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά. Τον σουρώνετε και τον χτυπάτε λίγο στο μπλέντερ μέχρι να τον κάνετε ένα ομοιογενή πουρέ. Τον περνάτε και από τη σήτα να φύγουν τα χοντράδια και τον βάζετε σε ένα μπολ.

3) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να τσιτσιρίζει. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ και ανακατεύετε καλά. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτός, ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός πράσινος πουρές. Τον αλατίζετε αν χρειάζεται, τον πιπερώνετε και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια βασιλικού. Ανακατεύετε και τον διατηρείτε ζεστό.

4) Σ’ ένα πιάτο αδειάζετε το σουσάμι και πανάρετε με αυτό τα φιλέτα του σολομού. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να κάνουν μια ωραία χρυσή κρούστα.

5) Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας δίπλα στο κάθε φιλέτο μερικές κουταλιές από τον πουρέ αρακά.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανητό αυγό αλά Espana!

Related posts

Πιλάφι με αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

editor

Νηστίσιμο παστίτσιο με κιμά μανιταριών

Γιάννης Μαυρίδης

Κερκυραϊκή παστιτσάδα 

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live