Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ταρτάκια σε φύλλο κρούστας με φέτα, λαχανικά και σαλάμι αέρος

Λαχταριστά σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 80 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/3 κούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το λαδώνουμε.

Κόβουμε τις άκρες από το φύλλο σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει στρογγυλό και το βάζουμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, το κολοκυθάκι, το σαλάμι αέρος, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε το μείγμα στο φύλλο σφολιάτας αφήνοντας κάποια εκατοστά περιθώριο στην περίμετρο.

Ανασηκώνουμε το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε, σχηματίζοντας τείχος γύρω -γύρω.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας.

Related posts

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό (μαζί με μπισκότα πορτοκαλιού)

editor

Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο

editor

Μοσχάρι στιφάδο με κρασί και λαχανικά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live