Για όσους προσέχουν την διατροφή τους είναι η τέλεια συνταγή!
Υλικά:
για 10 σουβλάκια
- 200 γρ. με μαλακό τυρί Μαστέλο κομμένο σε κύβους
- 3 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
- 10 λευκά μανιτάρια κομμένα στην μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 10 ντοματιά κομμένα στην μέση
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- χυμό από ένα λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκαλί
- 2 κουτ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 10 ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση:
Περνάμε τα λαχανικά και το τυρί στα σουβλάκια σε ίσες ποσότητες και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού το πορτοκαλί το πετιμέζι το ελαιόλαδα και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μίγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια. Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και να αρχίσει το τυρί να λιώνει. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το λεμόνι πορτοκαλί πετιμέζι.