Υπέροχη απολαυστική σούπα!
Υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- 13 κ.γ. λιωμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 950 ml γάλα άπαχο
- 450 γρ κόκκινες πατάτες
- 340 γρ φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 2 φλ καλαμπόκι
- φρέσκο άνηθο, κομμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το σκόρδο, το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα και 1 φλ νερό.
Βάζουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει ο σολομός, για 3 ακόμα λεπτά.
Γαρνίρουμε με άνηθο, εφόσον επιθυμούμε.
