Η τέλεια λύση για τις κρύες μέρες!
Υλικά:
Για τη σούπα:
- 200 γρ ολόκληρα κάστανα, μαγειρεμένα και καθαρισμένα
- 1 στικ σέλερι καθαρισμένο και κομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
- 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και κομμένο
- 1,2 λίτρα ζωμός λαχανικών
- 1 λεπτή λωρίδα μπέικον, λεπτοκομμένη
- 1/2 κ.γ. φύλλα φρέσκο θυμάρι, λεπτοκομμένα
- 110 γρ ξερό-μπαγιάτικο λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τη σούπα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σούπα – τα κάστανα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το ζωμό λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 45 λεπτά.
Για τα κρουτόν:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε το μπέικον για 5 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψωμί και το θυμάρι και κουνάμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Μεταφέρουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
Όταν γίνει η σούπα αφήνουμε λίγο να κρυώσει, τη βάζουμε σε ένα μπλέντερ και την κάνουμε πουρέ.
Ζεσταίνουμε τη σούπα μας ξανά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με τη συνοδεία κρουτόν.