Παραδοσιακή ελληνική συνταγή!
Υλικά:
- 750γρ ψαχνό αρνίκομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μάτσο baby καρότα καθαρισμένα
- 400γρ baby πατατούλες
- 5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 200γρ μπιζέλια
- 1/4 κούπας σως μέντας
- 1 1/2 κούπας νερό
- 1/4 κούπας ζωμός κρέατος
- 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες αρνιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αρνί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί και τοποθετούμε γύρω του τα καρότα, τις πατάτες και το δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε τα μπιζέλια για 2 λεπτά, να μην μαλακώσουν πολύ, να ‘κρατάνε’. Σουρώνουμε. Στην ίδια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σως μέντας. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό και το ζωμό κρέατος.
Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο και το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά σε μια πιατέλα, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο. Σε υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει.
Χωρίζουμε σε μερίδες τα ψημένα λαχανικά και τα μπιζέλια. Προσθέτουμε και το αρνί, περιχύνουμε με τον ζωμό και σερβίρουμε.