Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μπανανόψωμο με σοκολάτα

Το πιο εύκολο γλυκό!

Υλικά:

  • 1 φλ. πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες με ένα πιρούνι (περίπου 2 μπανάνες)
  • 1 φλ. (250 ml) ξινόκρεμα
  • 2 φλ. (300 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 φλ. (360 g) καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. λάδι κανόλας
  • 85 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη (περίπου 1/2 φλ.)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στη μεσαία θέση.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 25Χ10 εκ. και τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπανάνα με τη ξινόκρεμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο έχει τριπλασιαστεί σε όγκο.

Προσθέτουμε το λάδι κανόλας, ρίχνουμε εναλλάξ τα στεραιά υλικά -μείγμα αλευριού και το μείγμα μπανάνας, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και αναμειγνύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες μας.

Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Related posts

Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον

editor

Σαλάτα από κομματάκια μπρόκολου με ξηρούς καρπούς

Αναστάσης Δαφνής

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live