Φτιάξτε μους σοκολάτα σε 4 λεπτά και χωρίς φούρνο…
Υλικά:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 μεγάλο άσπρο αυγό
τριμμένη σοκολάτα, για γαρνιτούρα
2 κουταλιές της σούπας Amaretto ή άλλο λικέρ, ή Amaretto σιρόπι
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει. Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά. Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αφού σιγοβράσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Απαλά ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ. Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.
Διαβάστε επίσης: