Gossipstory.gr
Γεύσεις

Χοιρινό ψητό με ανανά

Για να δοκιμάσετε και αλλιώς το χοιρινό!

Υλικά

4 κιλά χοιρινό χέρι, κατά προτίμηση
8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά
1 1/2 κιλό πατάτες, βρασμένες
2 κύβοι κοτόπουλο
330 γρ. μπίρα
100 γρ. βούτυρο
50 ολόκληρα γαρίφαλα
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
θυμάρι

Για το σιρόπι

1/3 του φλ. μέλι
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους. Ρίχνουμε τη μπίρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο.
Προσθέτουμε το μπούκοβο.
Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 3 ώρες.
Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε έξτρα μπούκοβο και αλάτι.
Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρίφαλα.
Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά.
Ψήνουμε ξανά για 30-40 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Σοκολατένιο υγρό κέικ με υπογραφή Καλλίδη

supervisor

Κέικ με ουίσκι και μπάτερσκοτς

editor

Βραδιά γευσιγνωσίας στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του NATU Restaurant από την ομάδα του Crudo

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live