Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κρεμώδες ριζότο λαχανικών

Το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μην βγάλουν τα λάδια τους.

Υλικά

500γρ. ρύζι για ριζότο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
150 γρ. λευκό κρασί
1400-1600 γρ. νερό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
150-200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το καρότο, την πιπεριά φλωρίνης, το κολοκυθάκι και τα καραμελώνουμε καλά για 5′-7′. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για αλλά 2′ και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το θυμάρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού, προτού ρίξουμε την επομένη. Μόλις ετοιμαστεί το ριζότο, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτο αμέσως και γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ρόκα.

Πηγή:giorgostsoulis.

Related posts

Καραμελωμένος σολομός

editor

Θεϊκό και αφράτο κέικ τιραμισού!

supervisor

Τσιζκέικ

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live