Συστατικά
• 1 πακέτο Σπαγγετίνι Νο 10
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• ½ κουταλιά σούπας βούτυρο
• 150 gr. μπέικον ψιλοκομμένο ή προσούτο σε κομμάτια
• ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί αρετσίνωτο
• 2 κρόκους αυγών
• 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 200 gr. κρέμα γάλακτος
• φρέσκο πιπέρι
•μαϊντανός
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και έπειτα το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τυρί. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμη. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
