Gossipstory.gr
Γεύσεις

Quiche Lorraine με ζύμη πίτσας

Μια διαφορετική, υπέροχη και εύκολη κις λορέν με ζύμη πίτσας! 

Υλικά

1 φύλλο ζύμη για πίτσα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου {Για τη γέμιση} 200 γραμ. μπέικον κομμάτι ολόκληρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 μανιτάρια σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
2 φλ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
6 σπαράγγια ζεματισμένα προαιρετικά

Εκτέλεση
Για τη βάση
Για την εύκολη κις λορέν με ζύμη πίτσας, ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Ακουμπάμε την πίτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Πιέζουμε με τον πλαστή να ανοίξει η διάμετρος του φύλλου. Την βάζουμε σε ταρτιέρα μακρόστενη. Φροντίζουμε να ντύσουμε και τα πλαϊνά. Ακουμπάμε μεμβράνη ή λαδόκολλα πάνω στην ζύμη. Γεμίζουμε με βαρίδια μέχρι πάνω.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC η αέρα για 10′. Αφαιρούμε τα βαρίδια και το χαρτί ψησίματος. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150-160ºC.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Βάζουμε τα υλικά πάνω στο μισοψημένο φύλλο-βάση. Πασπαλίζουμε το τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και περιχύνουμε τα υλικά. Ακουμπάμε τα σπαράγγια στην επιφάνεια και ψήνουμε για 35′ περίπου να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια. Όσο τα υλικά είναι ακόμα υγρά στην βάση ζύμης δεν κουνάμε καθόλου το σκεύος.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Κέικ λαχανικών

editor

Πεντανόστιμη Crema Catalana σε μόλις 5 λεπτά

Αναστάσης Δαφνής

Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live