Υλικά :
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
½ κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά σούπας γάλα
Μια τσιμπιά αλάτι
1 ½ κουταλάκι γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 κούπα τσαγιού κακάο σκόνη άγλυκο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 3-4 κούπες τσαγιού)
Γέμιση:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
65γρ. μαργαρίνη
40γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη (λευκή και καστανή, τις βανίλιες, τη μια κουταλιά γάλα και τους κρόκους. Χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας είναι μαλακή και δε κολλάει στα χέρια. Σε μια καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,3 εκ. περίπου, με ένα χοντρό πλάστη και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπ πατ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180Ο για 10-12 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μπεν μαρί, μόλις λιώσει η σοκολάτα και ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους η κρέμα για τη γέμιση είναι έτοιμη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσοχή μη σφίξει τελείως γιατί αλλιώς δε θα μπορούμε να την απλώσουμε στα μπισκότα μας. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μέτριες ποσότητες από τη κρέμα της γέμισης κάθε φορά, απλώνουμε σε ένα μπισκότο και σκεπάζουμε με ένα άλλο (σάντουιτς).
Πηγή:eleniscooking.blogspot.gr