Ένα πολύ εύκολο καθημερινό ορεκτικό
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 πατάτες σε χοντρά κομμάτια
300 γρ κρεμμυδάκια στιφάδου
3-4 καρότα σε φέτες
2-3 κλωνάρια σέλερυ σε φέτες
500 ml ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/4 κουταλάκι κύμινο
αλάτι-πιπέρι
15-20 ψημένα κεφτεδάκια
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερυ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το κύμινο, αλατοπίπερο και τη δάφνη. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το ζωμό με το αλεύρι και τα ρίχνουμε στα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Αν δούμε ότι το φαγητό δεν έχει νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Βάζουμε και τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι το φαγητό με μείνει με τη σαλτσούλα του.
Πηγή:cookandfeed.blogspot.gr