Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα «αμερικάνικα» μπισκότα. Θα είναι σαν αγορασμένα!
Προετοιμασία 15’ Ψήσιμο 10’
Υλικά:
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ της κούπας καστανή ζάχαρη
- ½ της κούπας λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά
- ½ κ.γ. βανίλια
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. έλαιο αμυγδάλου
- 2 ½ κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες κομμάτια σοκολάτας (μίγμα λευκή – μαύρη – γάλακτος)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη (χ2) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά την βανίλια και το έλαιο αμυγδάλου. Σε δόσεις βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ανακατευθούν. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και δουλεύοντας το μείγμα όσο λιγότερο μπορούμε. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι τοποθετούμε μικρές μπάλες ζύμης σε απόσταση – γιατί “απλώνουν”.
Ψήνουμε για 10’ ανάλογα με τον φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις χρυσίσουν και όσο είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να σταθούν σε σχάρα για 10′ και τα τοποθετούμε σε κουτί ή βάζο αφού κρυώσουν.
Από την Χρυσάνθη Στέτο