Μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά:
1/2 κιλό ψαρονέφρι ολόκληρο ή σε φιλέτα.
500γρ μανιτάρια σε φέτες
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
Προετοιμασία:
Ξεπλένεται καλά το ψαρονέφρι με κρύο νερό και το ακουμπάτε σε ένα πλατό. Ταμπονάρετε με χαρτί να τραβήξει τα νερά και το χαράζεται ελαφρά αν το κρατήσετε ολόκληρο ή το κόβετε σε φιλέτα. Βάλτε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο από όλες τις πλευρές.
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει. Προσθέστε το κρέας και αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το από το σκεύος και κρατήστε το ζεστό σε ένα πιάτο.
Μέσα στο σκεύος με το λάδι ρίξτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να τραβήξουν τα υγρά τους. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν Προσθέστε ξανά το κρέας, το αλάτι και το κρασί, μέχρι να καλυφθεί όλο.
Σκεπάστε το και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 με 2 ώρες μέχρι το κρασί να γίνει μια παχύρευστη σος και το ψαρονέφρι να “λιώσει”.
Αφού το βγάλετε από το μάτι της κουζίνας αφήστε το να ξεκουραστεί 15 λεπτά και σερβίρετε το με πουρέ, ρύζι ή πατάτες και σπαράγγια.
Διαβάστε επίσης: