Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ριγκατόνι ή βίδες με κιμά στο φούρνο!

Υλικά για 3-4 άτομα:

250 γρ. βίδες ή ριγκατόνι
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερά, ψιλοκομμένο
150ml ελαιόλαδο
100g λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
100 ml κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό ντομάτας
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κανελόξυλο
ελάχιστο κύμινο
1 κ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
αλάτι
1 σφηνάκι αμαρέτο
1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό

Εκτέλεση:

Βράζετε για 8-10′ τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 6′.
Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και το κανελόξυλο και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί άλλα 3′.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον κιμά και αφού μαγειρευτεί για άλλα 10′, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα.
Μαγειρεύουμε για επιπλέον 10′ (αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό) και ρίχνουμε το αμαρέτο και το βασιλικό. Τ
Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 2′ ακόμη/
Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνουμε τις βίδες σε ένα μικρό ταψάκι, τα περιχύνουμε με τον κιμά και απλώνουμε την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει το φαγητό μια καφετιά κρούστα.

Πηγή:easykuzina.gr

Related posts

Σήμερα θα φάμε: Σουπιές στιφάδο

supervisor

Παρουσίαση νέου “GOURMET” χαρμανιού καφέ από την ESPRESSE A.E

Γιάννης Μαυρίδης

Λιγκουίνι με τσιγαριστές γαρίδες και πέστο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live