Gossipstory.gr
Media

Πως να χάσετε κιλά εν μέσω πανδημίας;

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς ,έχουμε πάρει κάποια κιλάκια, από τότε που έφτασε η πανδημία στη χώρα μας, γεγονός που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Ωστόσο, αν έχουμε στόχο να τα χάσουμε, καλύτερα να ξεκινήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή και βήμα-βήμα να φτάσουμε στο επιθυμητό μας αποτέλεσμα.

Διότι οι σκληρές και απαιτητικές δίαιτες, ποτέ δεν ωφέλησαν κανέναν.

Παρακάτω σας έχουμε 5+1 τρόπους, για να χάσετε κιλά εύκολα και απλά

1 Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας με λαχανικά

Σερβίρετε το φαγητό σας σε μικρότερο πιάτο. Φροντίστε ώστε το πιάτο αυτό να καλύπτεται κατά το ήμισυ τουλάχιστον από λαχανικά (βραστά, ψητά, ωμά) και το υπόλοιπο μισό να μοιράζεται σε υδατάνθρακα (γλυκοπατάτα, ρύζι καστανό, μακαρόνια ολικής άλεσης) και πρωτεΐνη (ψάρι, κρέας, κοτόπουλο).

2 Μην ξεχνάτε: Mindful eating!

Με το νέο lockdown έχετε περισσότερο χρόνο να φάτε πιο αργά. Μπορείτε να μασάτε αργά την τροφή σας και να αποφύγετε να τρώτε το γεύμα σας μπροστά στην τηλεόραση. Καθίστε στο τραπέζι με την οικογένεια ή το σύντροφό σας και απολαύστε το φαγητό όπως πρέπει. Έτσι, θα καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα και θα χορτάσετε περισσότερο, χωρίς να πάρετε κιλά.

3 Με φαντασία στην κουζίνα

Έχετε την τάση να τσιμπολογάτε καθώς περνάτε μπροστά από την κουζίνα; Φροντίστε να έχετε άφθονα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο που θα σας προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους και θα σας χορτάσουν με τις φυτικές τους ίνες. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας για να φτιάξετε σαλάτες και φρουτοσαλάτες!

4 Το σώμα σας θέλει συνεχώς νερό

Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια του νέου  lockdown, γεγονός που θα βοηθήσει τόσο το ανοσοποιητικό να λειτουργεί επαρκώς όσο και το να μην πάρετε κιλά. Οι δικαιολογίες περί έλλειψης χρόνου ή παράλειψης δεν είναι της παρούσης. Έχετε δίπλα σας ένα ποτήρι ή μπουκάλι νερό και μείνετε ενυδατωμένοι. Μην ξεχνάτε ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό για τις μεταβολικές του διεργασίες.

5 Απολαύστε κάτι γλυκό αλλά με μέτρο

Νιώθετε την ανάγκη για κάτι γλυκό; Μπορείτε να καταναλώσετ ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας, ζελέ με φρούτα, μπάρες δημητριακών που θα φτιάξετε μόνοι σας, ένα μικρό κομμάτι παστέλι, αμύγδαλα βουτηγμένα σε σοκολάτα και τόσες άλλες λιγότερο «θερμιδικά φορτωμένες» επιλογές γλυκού.

6 Ασκηθείτε

Η άσκηση δε σταματάει και με το νέο lockdown. Αντιθέτως αυξάνεται. Παρακολουθήστε online συνεδρίες ενδυνάμωσης από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και ασκηθείτε με ασφάλεια αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Αν έχετε τη δυνατότητα και δε μένετε μόνοι σας, κάνετε ασκήσεις ανά δύο άτομα στηριζόμενοι ο ένας στον άλλο κι έτσι η άσκηση θα γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε μαζί λάστιχα, βαράκια σκοινάκι και μείνετε παρέα σε φόρμα.

Εναλλακτικά, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και χορέψτε. Συνδυασμός άσκησης και τόνωση διάθεσης. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ακόμη και αν μένετε μόνοι σας. Why not; Εκτόνωση και μουσική στο φουλ!

Πηγή: omorfa-mystika.gr

Related posts

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το φινάλε του “The 2night show” (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Έλα Στη Θέση Μου: Αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Βλάση

Γιάννης Μαυρίδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Γνώριζαν όλοι τα όσα διαδραματίζονταν στο σπίτι του

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live