Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να συνοδέψουμε τα σουβλάκια με ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Υλικά
Για τη μαρινάδα
150 γρ. σκούρα μπίρα
ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 μικρή, καυτερή πιπεριά
2 σκ. σκόρδου
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγέν
Για τα σουβλάκια
1½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
150 γρ. κόκκινα ντοματίνια
1 κρεμμύδι
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι με αρακά, βρασμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μία νύχτα.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα ντοματίνια και το κρεμμύδι στις σούβλες και τα ψήνουμε σε καυτό BBQ ή στο γκριλ στον φούρνο, με προσοχή, για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι με αρακά.
Πηγή:akispetretzikis.com