Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μηλόπιτα με κρέμα

Απόλαυση σε κάθε μπουκιά! Θα την λατρέψετε!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ βούτυρο
360γρ φρέσκο γάλα
3 αυγά
400γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4-6 μήλα
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 28χ22εκ. και κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Κόβετε περίπου 9εκ. από τη μακριά πλευρά των φύλλων για να χωρέσουν στο πυρέξ και αφήνετε στην άκρη.
Σουρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα, σαν βεντάλια και τα τοποθετείτε όρθια στο πυρέξ. Βάζετε από πάνω το βούτυρο.

Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.

Σ’ ένα μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα, το 1 κουταλάκι κανέλα, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε τα μήλα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε σ’ένα μπωλ με νερό και χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μίγμα και τοποθετείτε ενδιάμεσα τις φέτες των μήλων.

Ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε!

Πηγή:pepiskitchen.blogspot.com

Related posts

Μελιτζανοκεφτέδες

Γιάννης Μαυρίδης

Κοκτέιλ: Tequila Sunrise

supervisor

Veggie μενού για θωράκιση του ανοσοποιητικού

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live