Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μικρό παστίτσιο σπανάκι για αρχάριους!

Εύκολο και γρήγορο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ μακαρόνια πένες
  • 500 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 2 φακελάκια σκόνη για έτοιμη μπεσαμέλ
  • 1 lt γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τα μακαρόνια: Βράζουμε τα μακαρόνια όση ώρα λέει η συσκευασία, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.  Τα στραγγίζουμε.
  2. Λιώνουμε στην κατσαρόλα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά.  Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  3. Για το σπανάκι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας) και ζεσταίνουμε.
  4. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια (και το νωπό και τα φρέσκα) και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.  Ρίχνουμε το σπανάκι χωρίς να το ξεπαγώσουμε και ανακατεύουμε καλά.  Ρίχνουμε τον άνηθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 10 γύρες του μύλου) και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  6. Για την μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μόλις αρχίσει να λιώνει απομακρύνουμε από τη φωτιά.  Προσθέτουμε το γάλα και μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
  7. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα δύο φακελάκια μπεσαμέλ σκόνης χτυπώντας ταυτόχρονα το μίγμα με το μίξερ.
  8. Μόλις γίνει η μπεσαμέλ ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι (περίπου το μισό) και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ.
  9. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα μακαρόνια και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.  Ρίχνουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.  Ρίχνουμε το μαγειρεμένο σπανάκι και το απλώνουμε να καλύψει τα μακαρόνια ομοιόμορφα.  Ρίχνουμε από πάνω όσα υγρά μείνανε στην κατσαρόλα από χυμό ντομάτας και σπανάκι.
  10. Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα να καλύψει όλη την επιφάνεια.  Πασπαλίζουμε την επιφάνει με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πηγή: sintagespareas.gr

Related posts

Aυτό είναι το μυστικό μου για αφράτα μπιφτέκια!

Αναστάσης Δαφνής

Μακαρονάδα με 4 τυριά

editor

Λουλούδια από ντοματίνια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live