Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο Cordon Bleu στο τηγάνι

Τραγανό και απόλυτα ζουμερό!

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κιλά στήθος κοτόπουλου, για σνίτσελ
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

8 φέτες ζαμπόν, βραστό
8 φέτες ένταμ

Για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά, μέτρια
200 γρ. πάνκο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
100 γρ. σπιτική μαγιονέζα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Γεμίζουμε το κάθε φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί.
Ρολάρουμε κάθε φιλέτο κλείνοντας το ζαμπόν και το τυρί στο κέντρο του φιλέτου.
Κλείνουμε τις ενώσεις από κάθε ρολάκι με οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο μαζί με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βουτάμε κάθε ρολάκι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αβγά, και τέλος στο μείγμα με το πάνκο, προσέχοντας να καλυφθεί το κάθε ρολάκι εντελώς με το πάνκο.

Βάζουμε κάθε ρολάκι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του.

Αφαιρούμε το ρολάκι από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξει τα περιττά λάδια του.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι

supervisor

Κρουασίνια με ζάχαρη και κανέλα!

supervisor

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live