Το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά σας, φουλ σε βιταμίνες!
Υλικά
1½ φλ. αυθεντικό κους κους ( όχι ζυμαρικό)
2 ζουμερά πορτοκάλια
1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα
1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια
1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο
1 ρόδι καθαρισμένο
3-4 κ.σ. αμυγδαλοψυχα λευκή
λίγο αλατι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα κους κους με ρόδι και δυόσμο, βάζουμε πρώτα το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μάνγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι με μέλι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε για να αφρατέψει.
Πηγή:argiro.gr