Gossipstory.gr
Γεύσεις

Καρμπονάρα

Ωραία στο μάτι, απολαυστική στη γεύση!

Συστατικά

500 γρ. λιγκουίνι
1 κύβο λαχανικών Maggi
300 γρ. μπέικον, καπνιστό κομμάτι
5 κρόκους
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον κύβο, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

Πηγή:akispetreztsikis.com

Related posts

Caesar salad με βραστό κοτόπουλο και κέιλ

editor

Ποιότητα και υψηλές προδιαγραφές στη Φάρμα Κατερίνα

editor

Συνταγές με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live