Θα χάσετε την μιλιά σας!
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. μέλι
- 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 7 γρ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι για τσουρέκι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό
- μοτσαρέλα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 13-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε μπολ με αλεύρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει. Η ζύμη δεν θα φουσκώσει πολύ.
- Χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, μεταφέρουμε σε ταψί με αλεύρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2-3 ώρες να φουσκώσουν. Εναλλακτικά αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-230ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη σε ένα ταψί.
- Βάζουμε προαιρετικά την παρμεζάνα στη σάλτσα. Απλώνουμε στη ζύμη το 1/3 από τη σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, το ελαιόλαδο και πιπέρι. Η μοτσαρέλα πρέπει να είναι καλά σκουπισμένη από την υγρασία της.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια της ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά.
- Μεταφέρουμε μια πίτσα κάθε φορά στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με βασιλικό, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com
