Ελαφρύ και απολαυστικό!
- 450 γρ ζυμαρικά πέννες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
- 150 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση:
ράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι και σοτάρουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να “μαζεύουν”, περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.