Δεν είναι διαιτητική αυτή η συνταγή αλλά είναι πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 300γρ καπνιστό μπέικον χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο αλάτι / πιπέρι / ρίγανη
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (καυτερή ανάλογα με τα γούστα σας)
- λίγο μαϊντανό
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- καλαμάκια για σουβλάκια
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το μπέικον σε ροδέλες στο ίδιο πάχος με τις πατάτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, την πιπεριά, και το σκόρδο ολόκληρο για να αρωματιστεί το λάδι μας. Πετάξτε την πιπεριά και το σκόρδο και προ – τηγανίζουμε τις πατάτες μας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον.
Βάζουμε στα καλαμάκια εναλλάξ πατάτες και μπέικον μέχρι να τελειώσουν. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Διαβάστε επίσης: