Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τούρτα με φράουλες

Τι χρειαζόμαστε:

Για παντεσπάνι:

  • 6 αυγά
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
  • 6 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση:

Πρώτο μέρος (σάλτσα φράουλας):

  • 600 γρ. φράουλες για το στόλισμα
  • 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  • ½ φλυτζάνι κονιάκ
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ

Δεύτερο μέρος (πατισερί):

  • 500 γρ. γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκοι αυγων
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • σαντιγί και φράουλες για το στόλισμα και σιρόπι για το παντεσπάνι

Πώς το κάνουμε:

Παντεσπάνι

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (ασπρίσει).
  2. Σε χαμηλή ταχύτητα συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, μπέικιν, βανίλια και μόλις ενσωματωθούν τα αδειάζουμε σε ταψί 30 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω) στους 180 βαθμούς για περιπου 35’ με 45’.

Γέμιση:

Πρώτο μέρος (σάλτσα φράουλας):

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα 500 γρ από τις φράουλες στα 2 ή 4 κομμάτια αναλόγως το μέγεθος τους και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ.
  2. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (ξαφρίζουμε αν χρειαστεί).
  3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στις φράουλες που βράζουν, αφού χαμηλώσουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεύτερο μέρος Πατισερί:

  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με τις βανίλιες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά (τρεις κρόκοι κι ένα αυγό) με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάλι στο γάλα, ανακατεύοντας το μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα φράουλας με την κρέμα πατισερί.
  2. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο ή τρεις δίσκους (εγώ το έκοψα σε δυο). Τοποθετούμε ένα δίσκο σε μια πιατέλα και σιροπιάζουμε καλά. Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας, τοποθετούμε τον άλλο δίσκο, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Ετοιμάζουμε την σαντιγί και καλύπτουμε όλη την τούρτα και στολίζουμε με φράουλες.

Πηγή: sintagespareas.gr

Related posts

Ο Ηλίας Γκότσης επιλέγει τo Classic μενού της Taste and Diet

editor

Αλμυρές μπάρες βρώμης

Γιάννης Μαυρίδης

Παραδοσιακός μουσακάς

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live