Gossipstory.gr
Γεύσεις

Το τέλειο πρωινό – Pancakes από βρώμη για εσένα που προσέχεις!

Τα αγαπημένα panacakes μπορεί να να μην συνιστώνται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους…αλλά υπάρχει συνταγή που μπορείς να τα απολαύσεις και να μη μετανιώσεις….

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
1/2 κούπα αλεύρι λευκό μαλακό μη λευκασμένο, βιολογικής γεωργίας
1 1/2 κ. γλυκού baking powder
μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
3 κ. σούπας, ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
υγρά υλικά:
100 γρ. γιαούρτι πλήρες αγελαδινό
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, βιολογικής κτηνοτροφίας
* ποσότητα γάλακτος, τόση ώστε να συμπληρωθεί το γιαούρτι σε γάλα και ακόμη 1/3 της κούπας
βούτυρο για να αλείφετε το τηγάνι

Προετοιμασία:

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύετε.
* Ρίχνετε το γιαούρτι στην κούπα όπου μετράτε τα υλικά, το ανακατεύετε και συμπληρώνετε με γάλα μέχρι να φτάσει στην ποσότητα της μίας κούπας. Το ρίχνετε σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ, προσθέτετε ακόμη 1/3 της κούπας γάλα και προσθέτετε το αυγό. Ανακατεύετε τα υγρά υλικά με ένα πιρούνι και αφήνετε το μπολ στο πλάι.

Ζεσταίνετε ομοιόμορφα, σε μέτρια φωτιά (στη θέση 3 από το συνολικό 9, της δικής μου εστίας) ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ή το τηγάνι της αρεσκείας σας.

Λίγο πριν το τηγάνι ετοιμαστεί, ρίχνετε στα στεγνά υλικά, το μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε, τόσο όσο χρειάζεται τα υλικά να ενωθούν. Αν βλέπετε ότι υπάρχουνε στο μίγμα φoυσκάλες ή μικρά σφαιρίδια με αλεύρι, να μην ανακατέψετε περισσότερο, διότι θα βρεθείτε με σφιχτά pancakes…

Ρίχνετε 1-2 κ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Το αφήνετε να λιώσει ελαφρά. Για να φτιάξετε μεσαία pancakes στο μέγεθος, για το κάθε ένα από αυτά, να ξέρετε ότι αντιστοιχεί 1 καλά γεμάτη κ. σούπας μείγμα. Αρχίζετε να ρίχνετε τόσες κουταλιές, όσο χωράει το τηγάνι σας. Προσέξτε όμως, να μην σας κολλήσει η ζύμη του ενός pancake με το άλλο. Προσωπικά, δεν ξεπερνάω τα 4 pancake την φορά…

Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια τους ή να αρχίζει το μείγμα να σταθεροποιείται. Αναποδογυρίζεται το κάθε πιτάκι και το ψήνεται και από την άλλη πλευρά…

Τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο ή τα σερβίρετε αμέσως, στα ανυπόμονα μέλη της οικογένεια σας…

Τα απολαμβάνετε με σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης, με πετιμέζι, μέλι, μαρμελάδα…

Related posts

Κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο

editor

Τραγανό φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά

Αναστάσης Δαφνής

Σκεπαστή Κοτόπουλο

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live