Υλικά
1 ταλαγάνι (πρόβειο τυρί σχάρας) 400 γρ.
Εκτέλεση
Κόβετε το ταλαγάνι σε ισομεγέθεις ροδέλες πάχους μισού με ένα εκατοστό. Τις απλώνετε όπως είναι σε αντικολλητικό τηγάνι (δε θέλουν ούτε λάδι) που έχετε βάλει να ζεσταίνεται. Τις ψήνετε 2′-3′ λεπτά από κάθε πλευρά, αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια, λίγο ακόμη, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε το ταλαγάνι σκέτο ή με πράσινη σαλάτα.
Tip Το ταλαγάνι είναι εκλπηκτικής γεύσης χειροποίητο τυρί από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα με διακριτική παρουσία δυόσμου, που αντέχει στο ψήσιμο σε τηγάνι και σχάρα (δε λιώνει). Ένας υπέροχος και γρήγορος μεζές -που λατρεύουν οι μερακλήδες. Τα πηγαίνει θαυμάσια και με το κρασί και με το τσίπουρο.