Υλικά
- 1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1γιαουρτι αγελαδίτσα
- 1 φλυτ.καφέ λαδί
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1 1/4 κούπα του Νες χλιαρό νερό
- 60γρ.μαγιά
- κασέρι τριμμένο
- μπέικον σε λωρίδες
Συνταγή
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό,![]()
ρίχνουμε το αλάτι το λαδί γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.![]()
Η ζύμη πρέπει να γίνει ούτε σκληρή ούτε μαλακή αλλά μέτρια ![]()
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της![]()
Την χωρίζουμε σε 10μπαλακια (δηλ.10 πεϊνιρλί
) ανοίγουμε τα μπαλάκια με τον πλάστη σε μακρόστενα φύλλα ,![]()
βάζουμε στο κέντρο το ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι και τα ενώνουμε.![]()
Τοποθετούμε τα πειρνιλί σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.![]()
Καλή Επιτυχία
Υ.Γ Εγώ έκανα 20 περίπου μπαλάκια γιατί βγαίνουν πολύ μεγάλα τα πειρνιλί, Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε κατάψυξη χωρίς να τα ψήσετε
