Τα σπαράγγια είναι από τα καλύτερα λαχανικά της άνοιξης και μαγειρεύοντας τα με σουσάμι γίνονται νόστιμα και τραγανά και πρωτίστως υγιεινά.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, αφού πρώτα το περάσουμε από το τηγάνι,
αλάτι, πιπέρι.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Καθαρίζετε και πλένετε τα σπαράγγια κάτω από το χλιαρό νερό. Αφαιρείτε το σκληρό τμήμα του και κόβετε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε τα σπαράγγια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα βράζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να τσιγαριστεί σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για ένα λεπτό και εν συνεχεία προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τα κομμάτια του σπαραγγιού. Ανακατεύετε ελαφρά και τηγανίζετε τα σπαράγγια για τρία ακόμη λεπτά, προτού προσθέσετε το αλάτι και το πιπέρι. TIP: Κατά την διάρκεια που τηγανίζονται μπορείτε να ρίξετε ένα αυγό για περισσότερη γεύση. Στην συνέχεια βάζετε το σουσάμι.
