Τα σουβλάκια ψητών λαχανικών είναι το καλύτερο αλλά και το πιο ελαφρύ γεύμα της ημέρας.
Υλικά:
6 κολοκυθάκια
6 μελιτζάνες τσακώνικες
20 ντοματίνια ή 6 ντομάτες (κομμένες κυβάκια)
6 αγγούρια
4 κόκκινες πιπεριές
4 πράσινες πιπεριές
4 κίτρινες πιπεριές
400 γρ ταλαγάνι Μεσσηνίας
50 γρ ελαιόλαδο
φασκόμηλο
Διαδικασία:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα. Κόβουμε και το ταλαγάνι και περνάμε στα σουβλάκια τα λαχανικά και και το ταλαγάνι αρκετά σφιχτά. Ψήνουμε τα σουβλάκια λαχανικών στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
