Για να μην μένουμε στα ίδια!
Υλικά
200 γρ. χόρτα (σπανάκι)
2 μέτρια μαρούλια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
φέτες πορτοκάλι
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
50 γρ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
5 κλωναράκια θυμάρι (μόνο φύλλα)
1 κλωναράκι δεντρολίβανο (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Πηγή:akispetretzikis.