Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σαλάτα tacos με κιμά, τυρί τσεντάρ και ψητές τορτίγιες

Ταξιδεύουμε στο Μεξικό, με μια σαλάτα ανάμεικτη σε γεύσεις, που χωράει άνετα και στο καλαθάκι του πικ νικ…

Υλικά

Για τον κιμά

  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών (τσίλι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη)
  • 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα tacos

  • 2 τορτίγιες
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε μικρούς κύβους
  • 2 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  • 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τον κιμά με τα μπαχαρικά και σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να σπάσει ο κιμάς και να καβουρδιστεί.

Ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο με το νερό και αφήνετε για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Για τα tacos: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια, τις ψήνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά περίπου, και τις αφήνετε να κρυώσουν για να σκληρύνουν ελαφρώς.

Μοιράζετε τον κιμά σε βαζάκια, από πάνω βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, μετά το μαρούλι, από πάνω το τυρί, από μία κουταλιά γιαούρτι, καρφώνετε τρίγωνα κομμάτια τορτίγιας, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

Πηγή:.olivemagazine.

Related posts

Ένα συνέδριο με άρωμα εκλεκτού καφέ!

Γιάννης Μαυρίδης

Μπισκότα για το σκύλο μας!

supervisor

Ο Ηλίας Γκότσης επιλέγει τo Classic μενού της Taste and Diet

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live