Η μους ως γλυκό είναι πολύ ελαφρύ και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα.
Υλικά:
2 αυγά
5 φύλλα ζελατίνας
500 ml κρέμα γάλακτος light
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Διαδικασία:
Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε στο μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη.Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε στο μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη.Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Διαβάστε επίσης:
