Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 4-5 καρότα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 5 κολοκυθάκια (όχι πολύ μεγάλα)
- 2-3 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε με άφθονο νερό και λίγο λάδι (περίπου μία κουταλιά της σούπας). Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό τους.
- Λιώνουμε τα λαχανικά σε μπλέντερ ή σε multi. Κάθε φορά που βάζουμε λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτουμε λίγο από το ζωμό τους για να λιώσουν πιο εύκολα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας πηχτός χυλός. Εάν προτιμάτε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτετε λίγο ακόμα από τον ζωμό. Μην δοκιμάσετε ακόμα, ο χυλός έχει μια ξεπλυμένη γεύση μέχρι να αλατιστεί, θα απογοητευθείτε.
- Βάζουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνουμε για να δώσουμε γεύση (θέλει αρκετό αλάτι)
.
πηγή:greekcook.gr