Gossipstory.gr
Lifestyle Συνεντεύξεις

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μυεί το Backstage24 σε… Happy κόσμους!

Ο Ευτύχης Μπλέτσας “ταξιδεύει” το backstage24.gr σε κόσμους και γεύσεις που δεν γνωρίζουμε.

O Ευτύχης είναι νέος και με όρεξη παρουσιάζει, σκηνοθετεί, ταξιδεύει, τρώει, οδηγεί, πιλοτάρει (το drone), και τραβάει selfie video με το δικό του μοναδικό τρόπο. Φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Happy Traveller” που προβάλλεται κάθε Σάββατο απόγευμα. Ο περισσότερος κόσμος τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από την “Κουζίνα της Μαμάς” στον Alpha.

5

Blogger, συγγραφέας, παρουσιαστής, μάγειρας ΟΛΑ σε ένα γίνεται; Έχεις χρόνο για σένα;
Πράγματι, φαίνεται ότι κάνω πολλά (γέλια). Συνήθως ασχολούμαι με ένα αντικείμενο κάθε φορά αλλά αυτό μπορεί να έχει αρκετές πτυχές. Πχ τώρα που κάνουμε το “Happy Traveller” εκτός από την παρουσίαση, έχω και το κομμάτι της σκηνοθεσίας-παραγωγής, οπότε αν υπολογίσεις τα συνεχή ταξίδια για γυρίσματα το πρόγραμμά μου είναι φουλ. Άντε και κάποια εκδήλωση κάπου κάπου και πράγματι μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος. Επειδή όμως τα ταξίδια είναι κάτι που αγαπάω, όσο κουραστικό κι αν είναι, δε με ενοχλεί, άσε που μου αρέσει να καταγράφω τις εμπειρίες αυτών των ταξιδιών για να τις μεταφέρω στον κόσμο.

Πότε αγάπησες τη μαγειρική κι τι σε έκανε να στραφείς σε αυτή; Τι είναι πραγματικά το φαγητό για σένα;
Η πρώτη μου επαφή με τη μαγειρική ήταν στις προσκοπικές εκδρομές όταν ήμουν παιδί. Καθημερινότητά μου έγινε όταν ήμουν φοιτητής για λόγους οικονομίας αλλά και για να μπορώ να τρέφομαι πιο σωστά. Το φαγητό για μένα έχει 2 όψεις. Από τη μία η διατροφική, μιας και αποτελεί καύσιμο και μέσο για να έχεις καλύτερη υγεία και περισσότερη ενέργεια. Από την άλλη η δημιουργική, η πιο “καλλιτεχνική” όπου αναμειγνύεις υλικά με σκοπό τη γευστική απόλαυση. Και τα δύο έχουν την αξία τους και όταν τα μπορείς να τα συνδυάζεις έχεις αυτό που αποκαλώ έξυπνο φαγητό. Αυτό μπορεί να σημαίνει και να τρέφεσαι με νόστιμες υγιεινές συνταγές, αλλά και το διαιτολόγιο σου να έχει μια ποικιλία όπου το κάτι λιγότερο υγιεινό αλλά απολαυστικό θα ισορροπεί από κάποια πιο υγιεινά γεύματα, αποτοξίνωση, νηστεία κλπ.

1

Ποιον chef ή γενικά ποιον θαυμάζεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή;
Έχω πολλούς στο εξωτερικό που μου αρέσουν και ανά εποχή μπορεί να βλέπω άλλους ή να μελετάω άλλους. Ο αγαπημένος μου celebrity chef είναι ο Αlton Brown από την Αμερική.

Το «Happy Traveller» στο ΣΚΑΪ σε εκφράζει περισσότερο από αυτά που έχεις κάνει μέχρι στιγμής;
Έτσι μου λέει πάρα πολύς κόσμος, αλλά εγώ δύσκολο να το πω αυτό. Εμένα πάντα με εκφράζουν αυτά που κάνω την εποχή που τα κάνω, αλλιώς φτάνω σε κάποιο σημείο που για κάποιο λόγο σταματάω να τα κάνω. Το “Happy Traveller” στην παρούσα φάση με εκφράζει απόλυτα επειδή “παντρεύει” τη μεγάλη μου αγάπη για τα ταξίδια με το κομμάτι της σκηνοθεσίας-παραγωγής. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το project είναι ότι η παραγωγή είναι πολύ λιτή, και ταξιδεύουμε μόνο 2 άτομα και η συνεργάτης μου η Ηλέκτρα είναι και κοπέλα μου, κάτι που σημαίνει ότι το ταξίδι έχει περισσότερο τον αέρα των διακοπών, κάτι που επηρεάζει θετικά το αποτέλεσμα. Όμως αν ταξίδευα χωρίς να καταγράφω και χωρίς να δημιουργώ εκπομπές, δεν θα μου άρεσε τόσο. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό που κάνω είναι το ότι μέσα από την εκπομπή μπορείτε κι εσείς να ταξιδέψετε νοερά μαζί μας!

2

Πως προέκυψε η τηλεόραση;
Έκδωσα ένα βιβλίο με συνταγές της μαμάς μου που μου έστελνε όταν ήμουν φοιτητής. Μέσα στο βιβλίο έβαλα και κάποια τραγούδια που είχα φτιάξει στο home studio και που είχαν θεματολογία φαγητό. Ίσως ο κόσμος θυμάται “το Παστίτσιο της μαμάς” που ήταν ο τίτλος του βιβλίου και του πιο πιασάρικου τραγουδιού από το CD. Το βιβλίο το τύπωσα ψηφιακά σε 200 αντίτυπα και το έστειλα σε δημοσιογράφους, περιοδικά, ραδιόφωνα, εκπομπές, μαζί με ένα βιντεοκλίπ που είχα φτιάξει με μια ερασιτεχνική κάμερα. Όλο αυτό πήρε δημοσιότητα και μετά από εμφανίσεις μου σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, μου πρότειναν να κάνω κάποια δοκιμαστικά από τα οποία κάποιο ευδοκίμησε και έτσι ξεκίνησε η “Κουζίνα της Μαμάς” στην ΕΤ3, μια εκπομπή που στον χρόνο πάνω πήγε στον Alpha όπου συνεχίστηκε για σχεδόν 4 σεζόν. Μπορείτε να δείτε εκείνες τις πρώτες εμφανίσεις μου στo youtube, έχουν πολύ πλάκα και ενδιαφέρον. Εκείνο τον καιρό πάρα πολύ με βοήθησε το ότι με κάλεσε 2 φορές στην εκπομπή του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Ποιο είναι το πιο ωραίο φαγητό που έχεις φάει ποτέ και που;
Μεγάλη κουβέντα. Δεν μπορώ να επιλέξω ένα. Οι παιδικές μου αναμνήσεις λένε το παστίτσιο της μαμάς ή τα γεμιστά της γιαγιάς, όμως τα τελευταία χρόνια έχω δοκιμάσει τόσο εξαιρετικά πράγματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δεν μπορώ να επιλέξω ένα και μόνο ως πιο ωραίο φαγητό. Όταν κάτι είναι φτιαγμένο με καλές πρώτες ύλες και καλομαγειρεμένο με μεράκι, τότε είναι για μένα κορυφή.

3

Εκτός από την εκπομπή τι άλλο κάνετε/ ετοιμάζετε;
Για την ώρα ασχολούμαστε φουλ με την εκπομπή. Από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε μέχρι τον Ιούλιο που έρχεται θα έχουμε κάνει 48 επεισόδια χωρίς σταματημό. Σχεδόν 1 καινούριο επεισόδιο κάθε εβδομάδα. Από Ιούνιο-Ιούλιο θα ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε τα επεισόδια της επόμενης σεζόν. Επειδή πλέον η πλειοψηφία των ταξιδιών μας είναι στο εξωτερικό, οι απαιτήσεις σε χρόνο είναι ακόμα περισσότερες. Τα όποια έξτρα project είναι κάποια online πράγματα αλλά και αυτά θα είναι σχετικά με την εκπομπή και τα ταξίδια μας. Πχ παράλληλα με το Happy Traveller κάνω στο κανάλι μου στο youtube τα Happy vlogs που είναι πιο ημερολογιακά βίντεο από μέρη που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή. Εκεί μπορεί κάποιος να δει και κάποια πλάνα από μέρη που πάμε πριν παίξει η εκπομπή στην τηλεόραση.

Ποια ήταν η καλύτερη συνταγή που έκανες ποτέ και ποια η χειρότερη;
Πω… Δεν ξέρω! Καλύτερη που έκανα ποτέ δεν ξέρω.. Ίσως κάτι μπιφτέκια που έκανα όταν ήμουν 7 χρονών. Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη συνταγή αντικειμενικά που έχω φτιάξει, αλλά η χαρά που ένιωσα όταν είδα έτοιμο το φαγητό και όταν το έφαγα, δεν περιγράφεται. Η χειρότερη μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησα να φτιάξω το παστίτσιο της μαμάς. Σκέτη αποτυχία.

4

Κάποτε είχες περάσει ένα πρόβλημα με την υγεία σου. Τι σε βοήθησε να το ξεπεράσεις και τι μήνυμα θες να περάσεις στον κόσμο που σε παρακολουθεί όσον αφορά στις κακές δίαιτες και διατροφές;
Πράγματι κάποτε είχα θέμα με την διατροφή και αδυνάτισα υπερβολικά. Δεν ήταν όμως ανορεξία. Ο σωστός όρος είναι ορθορεξία. Ήμουν πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου σε ό,τι είχε να κάνει με το φαγητό. Αν κάποια φορά έτρωγα πολύ μετά για μια μέρα θα έκανα υπεραποτοξίνωση και θα έτρωγα ελάχιστα. Εκτός αυτού κάθε πρωί ξυπνούσα νωρίς και έτρεχα 5 χλμ κάτι που επειδή δεν το αναπλήρωνα σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα να αδυνατίσω απότομα. Σε κάποια φάση με τη βοήθεια κοντινών μου προσώπων πήρα χαμπάρι ότι κάτι δεν ήταν σωστό κι επανήλθα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Με βοήθησε και το διάλειμμα που έκανα από την τηλεόραση για να πάω στρατό και το γεγονός ότι εκείνη την χρονιά στην Ξάνθη που υπηρετούσα άλλαξα περιβάλλον και ηρέμησα.

6

5 πράγματα/ επίθετα που σε χαρακτηρίζουν και γιατί;
Πρόσχαρος, Επίμονος, Δημιουργικός, Ταξιδιώτης και δεν ξέρω… ό,τι νομίζετε εσείς! 🙂

7

Βρείτε τον Ευτύχη στο blog του, στο twitter.com/ftbletsas αλλά και στο instagram.com/ftbletsas για να βλέπετε πρώτοι που ταξιδεύει ο… Happy Traveller!

Αναστάσιος Ε. Δαφνής

Related posts

Ξέσπασε η Σίσσυ Χρηστίδου για τα τρία παιδιά στην Πάτρα: «Πόσοι εξυπνάκηδες, εγκληματολόγοι, δικαστές Χριστέ μου»

Γιάννης Μαυρίδης

Το πάρτι γενεθλίων της Ζέτας Μακρυπούλια

supervisor

Μύρτιλλο: Το πρώτο καφέ στην Ελλάδα που προσφέρει εργασία σε άτομα με αναπηρία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live