Δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε!
Συστατικά
- 250 γρ. νουντλς
- 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4 κ.σ. σπορέλαιο, ή ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 100 γρ. μανιτάρια champignon
- 1/2 κολοκυθάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκ. σκόρδο
- 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 70 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- 3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 20 γρ. σουσάμι
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
- σουσάμι
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα νούντλς και σβήνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ. και βάζουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στις άκρες του τηγανιού περιμετρικά και αφήνουμε κενό στη μέση.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. σπορέλαιο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. σπορέλαιο.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, βάζουμε τη γλυκόξινη και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα νούντλς στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο, το σουσάμι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε με σουσάμι και κόλιανδρο.
Πηγή:akispetretzikis.com