Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα

Ο πιο έξυπνος τρόπος να έχεις κομμάτια κρέας σκέτο γλύκισμα; Να τα μαγειρέψεις σε χυμό πορτοκαλιού που θα προσφέρουν εκτός των άλλων και απίθανο άρωμα στο φαγητό σου. Ψήνουμε στη γάστρα μοσχαρίσια κομμάτια με λαχανικά και πορτοκάλι.

Συστατικά:

  • 350 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • Το χυμό και το ξύσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος:

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε το κρέας
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε το κρέας και σοτάρισε καλά από όλες τις πλευρές
  • Μετέφερε το μείγμα σε μια γάστρα και πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σκέπασε την γάστρα και ψήσε στους 160 για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο
  • Σέρβιρε ζεστό, γαρνίροντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πηγή: tlife.gr

 

Related posts

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό

editor

HeyBox Coffee: To πρώτο και το πιο στιλάτο συνδρομητικό κουτί καφέ.

Γιάννης Μαυρίδης

Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live