Για τη γέμιση:
- 5-6 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κανέλα
- Για τη ζύμη:
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
πηγή: greekcook.gr
