Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα

Ένα μαμαδίστικο πιάτο…

Υλικά:

  • 2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ φακές
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ κολοκύθα, μαγειρεμένη
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • 125 γρ μοτσαρέλα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C στον αέρα.

Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά.

Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.

Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές.

Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας.

Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Related posts

Ζουμερή Κοτόπιτα

Γιάννης Μαυρίδης

Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι

editor

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live