Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μαριναρισμένο ψητό χταποδάκι

Υλικά:

1 χταπόδι μεγάλο κομμένο (γύρω στο κιλό)
Για τη Μαρινάδα: 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
10 σπαμένους κόκκους πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης

Προετοιμασία:

Βάλε το χταπόδι όπως είναι σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Πρόσεξε δεν χρειάζεται καθόλου νερό. Άφησέ το να βγάλει τα υγρά του και με μεγάλη πηρούνα γύρισέ το δύο με τρεις φορές να ψηθεί μέσα στο νερό του.

Αφού δεις το χταπόδι σφίγγει ελαφρά, βγάλε από την κατσαρόλα και κόψε τα πλοκάμια. Καθάρισε το κεφάλι από τα σκληρά μέρη και κόψε σε λωρίδες.

Σε μεγάλο μπολ βάλε το κρασί, το λάδι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη. Πρόσθεσε το χταπόδι και άφησέ το να πάρει τα αρώματα για τουλάχιστον 2 ώρες. Ιδανικά καλό είναι να το αφήσεις από βραδύς.

Στράγγιξε καλά από τη μαρινάδα και ψήσε τα κομμάτια του χταποδιού στο γκριλ ή τη σχάρα για 8′ με 10′ λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα, αλλά να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά.

Κόψε τα πλοκάμια σε ροδέλες και σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα ή και στυμμένο λεμόνι.

Πηγή: tlife.gr

Related posts

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης συμμετείχε στη γιορτή για τα 50 χρόνια του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Αναστάσης Δαφνής

Σοκολατένια γλαστράκια

Muffins με επικάλυψη μους σοκολάτας πραλίνας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live