Gossipstory.gr
Γεύσεις

Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου

Λαχταριστό κοτόπουλο θα το λατρέψει όλη η οικογένεια

Υλικά:

  • 1/4 φλ. λάδι ελαιόλαδο
  • 3 Κ ψιλοκομμένο σκόρδο (9 σκελίδες)
  • 1/3 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 Κ ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
  • 2 Κ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για μόλις 1 λεπτό. Προσθέτετε το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα βάζετε σε ένα ταψί. Αλείφετε τα στήθη κοτόπουλου με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το λεμόνι σε 8 φέτες και το τοποθετείτε μεταξύ των κομματιών του κοτόπουλου. Ψήνετε για 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου, μέχρι το κοτόπουλα να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίζετε με αλάτι και σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: xrysessyntages

Related posts

Vegan hot dog

editor

Δειπνοσοφιστήριον Catering: Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία

Γιάννης Μαυρίδης

Τάρτα με κοτόπουλο και σπανάκι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live